Egy kis dombra lecsücsülök … meggyógyulok?

Mottó: azért keresem, kutatom és írom, hogy ne én legyek az utolsó, aki majd lekapcsolja a villanyt.

Nagyfiúk módjára papírra vetettem – Mi az egészség?
Testi-lelki egyensúly, és az energetikai rendszer egyensúlya – írtam mellé.
Mi a betegség? Ezeknek az egyensúlyi állapotoknak a felborulása és hiánya. (Persze egyszerűsítek.)
Namármost ezek után hogyan lehet a gyógyulás rögös útjára kerülni? Megpróbálom az egyensúlyt helyreállítani. Milyen eszközök állnak rendelkezésre?
Ami ismert és elfogadott napjainkban: a gyógyszer, a gyógynövény, manuálterápia, akupunktúra…
Én ezzel szemben szeretném kipróbálni a már régóta használatos, de mára majdnem elfelejtett gyógyító eszközök, az ún. gyógyító helyek energetizáló hatását.

Ezen írás megpróbál egy új, más út szabálytalan útinaplójává válni, mivel az én életemben is bekövetkezett az a bizonyos születésnap, amikor kelletlenül, de számot vetettem testem-lelkem helyzetével és jövőjével.

Első stáció
Segítségül hívtam gyógykertész barátomat, Fülöp Jánost, akivel többször felkerestük a Majkpusztai- Kamalduli Kolostort, mely az első stációja lett energetizáló zarándoklatomnak.

A templomokat és a kolostorokat a történelem során a földsugárzások által meghatározott helyekre építették. Egy ilyen fontos, meghatározó földsugárzás a Szent György sugárzás. Mivel ez a földgolyó mágneses tevékenységének eredménye, nagyjából észak-dél és keleti-nyugati irányban behálózza az egész bolygónkat. A Szent György sugárzásnak különböző nagyságú energiákat tartalmazó sávjai vannak, melyeknek mindegyike pozitív polaritású. Ami ettől figyelemreméltóbb, hogy a nagy energiát tartalmazó sávok az un. kultikus Szent György sávok kereszteződési helyein olyan magas energia hatás érezhető, hogy az ezeken a helyeken való tartózkodás kedvező hatással van az emberek egészségi állapotára, bioenergetikai mezőjére.

Fülöp János
(Füles)

Egyik látogatásomkor Füles barátom tanácsára a Majki Apátság kertjében táblákkal kijelölt helyen, a kultikus Szent György sáv kereszteződési helyén olvasgattam közel egy órát. Igazából nem is olvasgattam végig ezt az időt, mivel sokszor inkább csak befelé figyeltem, és megpróbáltam a természet mozgását sem észlelni. Nehéz volt. Gondolom hosszabb időnek kell eltelnie, hogy megtanuljam, hogyan lehet kimosni magamból az állandóan ketyegő „zizis” üzletembert, és elfogadni-befogadni azt, amit a környezet nyújt. Azt nem tudom minek köszönhettem, de az biztos, hogy az egy óra jót tett nekem, melyet az előtte és utána készült aurafotó a hozzáértők számára igazolt.
Nem szeretnék semmilyen következtetést levonni – mert nem is tudok – arról, hogy az energetizáló helyen eltöltött idő, vagy más volt hatással szervezetemre. Gondolom, ezt majd az út végén, a sokadik helyszínen sikerül elválasztanom a sok bennem kavargó érzéstől.

majk
Fotó: Civertan Grafikai Súdió

Egyik látogatásunk alkalmával a remeteség területén számos kultikus Szent György keresztezést – melyekben több sáv keresztezi egymást – észlelt pálcás tanult barátom. Sétánk során kísérőnk a kastélyépület refektóriumába a kolostorban lakó Kajla kutyát is magával hozta. A refektórium bejáratánál az addig barátságos kutya viselkedése zavarttá, feszültté vált, csak egy bizonyos pontig volt hajlandó követni minket és gazdáját, tovább egy tapodtat sem jött velünk. Megtudtuk, hogy ez már sokszor előfordult, végül Kajla szűkölve távozott a teremből. Mint szemtanú, Füles barátom magyarázatát is könnyebben értettem meg. Mérései szerint a refektórium bejáratánál több sáv kereszteződésében erősebb hatású a sugárzás. Így valószínűleg erre is érvényes a mondás: Jóból is megárt a sok.

Konklúzió

Nehéz lenne határozottan kijelentenem, hogy valamit is – a többi érzéstől elválasztva – konkrétan éreztem volna a kolostor angolkertjében táblával jelzett Szent György sáv környékén való tartózkodás hatására, mert semmi megfoghatót nem tapasztaltam. De egy biztos, hogy megerősítette azt a szándékot, amiért elindultam ezen az úton, hogy megpróbálom a városban és a rohanásban lerombolt egészségemet ezen a nyáron hazánk gyógyító helyeinek felkeresésével visszaépíteni.

Üzenet

majkAzoknak, akik kételkednek, bizonytalanok, mint én, de kíváncsiságuk győzedelmeskedik, üzenem, hogy a gyógynövények és a gyógyító helyek felett ítélkezni próba nélkül botorság lenne.
Vélem, amennyiben a speciális földsugárzások hatnak az emberre és az állatokra, hatnak a növényekre is. Ha hatnak a gyógynövényekre, melyek állítólag energia gyűjtő hatással bírnak, lehetséges, hogy drogtartalmuk ilyen zónában termesztve magasabb.

Kertészmérnök barátom 2010 őszére elkészül a kolostorkert gyógyító helyeinek és Szent György sávjainak feltérképezésével. Szerinte már a kertben való séta és pihenés – a környezet egyéb tényezői miatt is – jótékony hatással bír a kimerült, feszült, legyengült egészségű emberekre. Természetesen az egészséges emberekre is jótékony hatása lehet.

Gondoltam, hogy ne csak „dumáljunk”, hanem tegyünk is, ezért közösen elkezdtük a szerzetesek udvarainak kertészeti megújítását, melynek során főként gyógynövények kerülnek betelepítésre, igazodva a hely szellemiségéhez. Az első ilyen udvar már látható, melybe elsősorban ismeretterjesztő jelleggel 15 féle, gyógynövényként is használható növény került. Érdemes felkeresni a korabeli szerzetesek és remeték lakhelyét, hiszen ők is termesztettek gyógynövényeket, melyekből gyógyhatású készítményeket állítottak elő, és ismerték, használták az energetizáló, gyógyító sávok, nyolcasok (a nyolcasok nyolcszög alakú cc 1,5 m átmérőjű gyógyító, energetizáló területek) helyeit.

László János

Megjelent a Bio-Info 2010/6 -os számában.

Kolostorgyógyászat.lap.hu | Kolostorkert.lap.hu | Gyógyítókert.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2014-10-28
Kolostor témájú kiadvány csomag karácsonyra
 | részletek
A magyarországi kolostorok iránt érdeklődők számára összeállítottunk egy kolostor témában készült akciós kiadvány csomagot: - Kolostorok Magyarországon látványtérkép - Kolostorok Magyarországon...
2013-11-17
Kolostorok Magyarországon - játékkártya
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió harmadik légifotós kártyájának dobozán a Kolostorok Magyarországon felirat szerepel. Meglévő épületek és az elpusztultak maradványai, valamennyinek saját, ám többnyire...
2013-11-17
Kártyázó atyák
 | részletek
A játékkártyák európai jelenlétéről, terjedésének irányáról gyakran egyházi tilalmakban olvashatunk a XIV-XV. század történeti irodalmában. A főpapok nem csak a híveket, hanem az egyházfikat...
»» minden bejegyzés

Magyar kolostorok rajzai színes látványtérképen

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió