Szállás

Szállás a csend birodalmában
Közel 10 cellaházat alakítottak át szállássá, melyek 4 és 6 személyesek.
A házak a XXI. századi igényeknek megfelelően jól felszerelt konyhával, hideg és melegvízzel, ágyneművel várják a pihenni vágyókat. Természetesen a hely szelleméhez alkalmazkodva nincs tévé és rádió.

A majki kamalduli remeteség műemlék együttesben működik egy csendcella, ahova az elvonulni, meditálni vágyó kedves vendégeket várják.

Érdeklődni a gondnokságon lehet:
Telefon: 06 34 360 971
Mobil: 06 20 9 576 648

Majk

Magyarország legkülönösebb szállására
invitálja Önöket ez a weboldal.
A Majki Kamalduli Remeteség, mely európai szinten is kiemelkedő épületegyüttesnek számít, cellaházaiban alakított ki szállást, melyek 4 és 6 személyesek. Ezekben a remete lakokban a mai kor igényeinek megfelelően felszerelt konyhával, hideg-melegvízzel és ágyneművel várják a csendre és nyugalomra vágyó családokat.

majkA négy és hatszemélyes épületek mindegyike rendelkezik zárt kerttel, úgy ahogy annak idején a kamalduli szerzetesek éltek benne. A szállás Vértes egyik legszebb erdejében, barokk műemléki környezetben Magyarországon egyedülálló, és nemcsak a környezete hanem a kialakítása is sok érdekességet rejt a kíváncsiak számára.

Egyik ilyen érdekesség, hogy a remetelak bejárata a belső kertre nyílik, mely megegyező méretű, mint a házak alapterülete.

A Majki Kamalduli Remeteség egyedisége révén tűnik ki a hazai műemlék állományból, hiszen ez az egyetlen olyan remeterendi kolostor és kolostorkert, amely határainkon belül jó állapotban fenn maradt. A barokk szerkezetű kert közelében a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága kialakított egy csendcellát, ahova az elvonulni, meditálni vágyó kedves vendégeket várják.

Kolostor.lap.hu | Kolostorkert.lap.hu | Kolostorgyógyászat.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2014-10-28
Kolostor témájú kiadvány csomag karácsonyra
 | részletek
A magyarországi kolostorok iránt érdeklődők számára összeállítottunk egy kolostor témában készült akciós kiadvány csomagot: - Kolostorok Magyarországon látványtérkép - Kolostorok Magyarországon...
2013-11-17
Kolostorok Magyarországon - játékkártya
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió harmadik légifotós kártyájának dobozán a Kolostorok Magyarországon felirat szerepel. Meglévő épületek és az elpusztultak maradványai, valamennyinek saját, ám többnyire...
2013-11-17
Kártyázó atyák
 | részletek
A játékkártyák európai jelenlétéről, terjedésének irányáról gyakran egyházi tilalmakban olvashatunk a XIV-XV. század történeti irodalmában. A főpapok nem csak a híveket, hanem az egyházfikat...
»» minden bejegyzés

Magyar kolostorok rajzai színes látványtérképen

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió